Atractii turistice - Flora si fauna din zona


Rezervatia Naturala Balta Nera - Dunare

Este o rezervatie complexa avand o suprafata de 10 ha. Este situata in sudul localitatii Socol in zona de varsare a Nerei in Dunare.

Specii protejate:

flora: asociatii vegetale de balta cu Typha sp., Phragmites sp., Carex sp., Salix sp.
fauna: egreta mica (Egretta garzetta), cormoranul mic (Phalacrocorax pigmaeus), vidra ( Lutra lutra)

Rezervatia Naturala Bazias

Este o rezervatie complexa cu o suprafata de 170,9 ha situata in apropierea localitatii Bazias.

Specii protejate: mojdreanul (Fraxinus ornus), cornul (Cornus mas), teiul pufos (Tilia tomentosa), cerul (Quercus cerris), bujorul de banat (Paeonia officinalis var. banatica),

Zona umeda Insula Calinovat

Este o arie de protectie speciala avifaunistica avand suprafata de 26,73 ha. Este constituita pe Ostrovul Calinovat, in raza comunei Pojejena in zona km fluvial D 1068.

Specii protejate: rata rosie (Aythya nyroca), egreta mica (Egretta garzetta), cormoranul mic (Phalacrocorax pigmaeus), silvia cu capul negru (Sylvia atricapila), lopatarul (Platalea leuocordia).

Zona umeda Divici - Pojejena

Este o arie de protectie speciala avifaunistica ce se intinde pe o suprafata de 479,5 ha. Aici se intalnesc habitate de ape dulci cu bancuri namoloase, balti mezotrofe si eutrofe bogate in stuf. Zona reprezinta un important punct de stationare pentru pasari in perioadele de migratie de primavara-toamna, precum si o importanta zona de cuibarit.

Specii protejate: Iris pseudacorus, Orchis elegans, Salvinia natans, Trapa natans, etc..

Rezervatia Naturala Rapa cu lastuni din Valea Divici

Are o suprafata de 5 ha.

Specie protejata: lastunul (Hirundo daurica). Sunt protejate coloniile de lastuni si cuiburile acestora din depozitele loessoide cuaternare.

Fotografii


Paeonia mascula mascula Helianthemum nummulari Iris graminea Lacerta viridis Listera ovata Orchis papilonacea Ranunculus illyricus Ruscus aculeatus Testudo hermannii Testudo hermannii